Termék Lehetőség Cég Előadások Hírlevél Iroda Regisztráció Fórum
MonaVie® MonaVie Active™ MonaVie Pulse™ MonaVie EMV MonaVie Kosher™ Açai Blend Tudomány FAQ
   

  AÇAI
   
  A brazil Açai Berry a MonaVie első
  italának a koronaékszere.
   
  Számtalan évszázadon keresztül az Amazonas emberei
  nagyra becsülték ezt az egyedülálló gyümölcsöt egészség
  megőrző tulajdonságáért és az egészség és a vitalitás
  forrásaként tisztelték. A Yanomami indiánok (Brazília
  esőerdeiben) évszázadokon át fogyasztották, mert ismerték 
  az egyedülálló élettani hatását. A világ csak az utóbbi 3-5 évben
  fedezte fel, hogy ez a szüretelés után gyorsan romló gyümölcs
  (melyet csak fagyasztott állapotban lehet tárolni) létezik az
  egészség megőrzése céljából.
   

   
  Az egészség és a vitalitás forrása
   
  Az Amazonas ártéri növénye az Euterpe oleracea pálma, a
  bogyóját éretten szüretelik le. Egy-egy gyümölcs áfonya méretű,
  de nagy magja van, és kevés gyümölcshúsa /9:1/ ami az étkezési
  celluloset is tartalmazza.
   
  Eredendően emésztési panaszokra, bőrszépítésére használták,
  ezért hívják úgy is, mint:Botox a palackban.
   
  Az Amazonas viagrája, - a szerelem gyümölcseként is emlegetik
  (!!) - mellékhatás mentesen, szívbetegnél, vérnyomásos betegnél is... Ez a sötét-lila gyümölcs az ACAI pálma termése, mely ideális
  mindenki számára.
     
  Az açai figyelemre méltó egészségügyi hatását folyamatosan dokumentálja a modern tudomány.
  Példátlan antioxidánsszintje és rendkívül tápláló tartalma miatt az açai ma már széles körben a világ egyik legjobb  
  szupertápláléka.    
       
       
  Az açai gazdag a következő hasznos tápanyagokban:

 
                                  - Antioxidánsok,  
                                  - Fitonutriensek,  
                                  - Aminosavak,  
                                  - Vitaminok,  
                                  - Nyomelemek.  
     
     
  Acai berry-a Föld tökéletes gyümölcse, nagyon gazdag tápanyagokban, mint az aminosavak (19), létfontosságú  
  zsírsavak (omega3, 6, 9, fitosterolok), vitaminok (A, B1, B2, B3, C, E), ásványi anyagok (K, Zn, Mg, Cu, Ca),  
  nyomelemek.  
       
  A legjobb antioxidáns - gyümölcs. A bogyóban az antioxidáns, az antocian szint 10-szerese a vörös szőlőének, és  
  kétszerese az áfonyának, sőt 10-30-szerese a vörösborénak. Van még benne: homoorientin, orientin, taxifolin,  
  deoxyhexose, isovitexin, scoparin, proanthocyanidins és minimalisan resveratrol.  
     
  Magas a rost tartalma, és a többi táplálkozási előnye mellett finom is. Íze, mint a csokoládéba mártott áfonyáé.  
     
  A bogyó nagyon romlékony, friss gyümölcsként csak Brazíliában kapható. A világ egyéb országaiban szárítva  
  (fagyasztva, szárítva), vagy gyümölcslé, juice formában kapható.  
     
  Méregtelenít, és fogyaszt. Stimulálja az immunrendszert, fokozza az inzulintermelést, véd a szívbetegségek ellen,  
  koleszterincsökkentő. Energetizál, valódi fittness termék, izomépítő. Beindítja a daganatos sejtvonalakban az addig
blokkolódott programozott sejthalál folyamatát.
 
     
       
  Tudományos értelemben vett összetevői:    
     
 
  • Fehérje,melynek mennyisége felér egy tojáséval
  • Esszenciális zsírsavak (omega 3,6, és 9)
  • Alacsony glikémiás index (szénhidrát felszívódási érték)
  • Magas antocián tartalmú (víz-oldékony színanyag csoport)
  • Magas rost-tartalom
  • Több mint 16 féle fitonutrienst és antioxidánst tartalmaz
  • Bőséges a (pl. Co, Cr, Cu, Mo) makro ásványi anyag tartalma (pl. Ca, Fe)
  • Tele van vitaminokkal, beleértve a természetes E-vitamint, C vitamint (vegyes tokoferolok és tocotrienols)

Nagy számban tartalmaz növényi szterolokat, különösen a béta-szitoszterint.