|
|
 |
|
AÇAI |
|
|
|
A brazil
Açai
Berry a MonaVie első |
|
italának
a koronaékszere. |
|
|
|
Számtalan évszázadon keresztül az Amazonas emberei |
|
nagyra becsülték ezt az egyedülálló gyümölcsöt egészség |
|
megőrző tulajdonságáért és az egészség és a vitalitás
|
|
forrásaként tisztelték. A Yanomami indiánok (Brazília |
|
esőerdeiben) évszázadokon át fogyasztották, mert ismerték |
|
az egyedülálló élettani hatását. A világ csak az utóbbi
3-5 évben |
|
fedezte fel, hogy ez a szüretelés után gyorsan romló
gyümölcs |
|
(melyet csak fagyasztott állapotban lehet tárolni)
létezik az |
|
egészség megőrzése céljából. |
|
|

|
|
|
|
Az egészség és a
vitalitás forrása |
|
|
|
Az Amazonas ártéri növénye az Euterpe oleracea pálma, a
|
|
bogyóját éretten szüretelik le. Egy-egy gyümölcs áfonya
méretű, |
|
de nagy magja van, és kevés gyümölcshúsa /9:1/ ami az
étkezési |
|
celluloset is tartalmazza. |
|
|
|
Eredendően emésztési panaszokra, bőrszépítésére
használták, |
|
ezért hívják úgy is, mint:Botox a palackban. |
|
|
|
Az Amazonas viagrája, - a szerelem gyümölcseként is
emlegetik |
|
(!!) - mellékhatás mentesen, szívbetegnél, vérnyomásos
betegnél is... Ez a sötét-lila gyümölcs az ACAI pálma termése, mely ideális
|
|
mindenki számára. |
|
|
|
|
Az açai
figyelemre méltó egészségügyi
hatását folyamatosan dokumentálja a modern tudomány. |
|
Példátlan antioxidánsszintje és rendkívül tápláló
tartalma miatt az açai
ma már széles körben a világ egyik legjobb |
|
|
szupertápláléka. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Az açai
gazdag a következő hasznos tápanyagokban: |

|
|
|
- Antioxidánsok, |
|
|
- Fitonutriensek, |
|
|
- Aminosavak, |
|
|
- Vitaminok, |
|
|
- Nyomelemek. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Acai berry-a Föld tökéletes gyümölcse, nagyon gazdag
tápanyagokban, mint az aminosavak (19), létfontosságú |
|
|
zsírsavak (omega3, 6, 9, fitosterolok), vitaminok (A, B1,
B2, B3, C, E), ásványi anyagok (K, Zn, Mg, Cu, Ca), |
|
|
nyomelemek. |
|
|
|
|
|
|
A legjobb antioxidáns - gyümölcs. A bogyóban az
antioxidáns, az antocian szint 10-szerese a vörös szőlőének, és |
|
|
kétszerese az áfonyának, sőt 10-30-szerese a
vörösborénak. Van még benne: homoorientin, orientin, taxifolin, |
|
|
deoxyhexose, isovitexin, scoparin, proanthocyanidins és
minimalisan resveratrol. |
|
|
|
|
|
Magas a rost tartalma, és a többi táplálkozási előnye
mellett finom is. Íze, mint a csokoládéba mártott áfonyáé. |
|
|
|
|
|
A bogyó nagyon romlékony, friss gyümölcsként csak
Brazíliában kapható. A világ egyéb országaiban szárítva |
|
|
(fagyasztva, szárítva), vagy gyümölcslé, juice formában
kapható. |
|
|
|
|
|
Méregtelenít, és fogyaszt. Stimulálja az immunrendszert,
fokozza az inzulintermelést, véd a szívbetegségek ellen, |
|
|
koleszterincsökkentő. Energetizál, valódi fittness
termék, izomépítő. Beindítja a daganatos sejtvonalakban az addig
blokkolódott programozott sejthalál folyamatát. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tudományos értelemben vett összetevői: |
|
|
|
|
|
|
- Fehérje,melynek mennyisége felér egy tojáséval
- Esszenciális zsírsavak (omega 3,6, és 9)
- Alacsony glikémiás index (szénhidrát felszívódási
érték)
- Magas antocián tartalmú (víz-oldékony színanyag
csoport)
- Magas rost-tartalom
- Több mint 16 féle fitonutrienst és antioxidánst
tartalmaz
- Bőséges a (pl. Co, Cr, Cu, Mo) makro ásványi anyag
tartalma (pl. Ca, Fe)
- Tele van vitaminokkal, beleértve a természetes
E-vitamint, C vitamint (vegyes tokoferolok és tocotrienols)
Nagy számban tartalmaz növényi szterolokat, különösen
a béta-szitoszterint. |
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|